zavřít panel
Toto pole je povinné

Víte, že přes vyhledávání najdete i pobočky?
Stačí zadat město nebo adresu.

Možná, že hledáte...

Jak je na tom skutečně Česko s uhlíkovou stopou?

13. 1. 2022

Domácí firmy založily unikátní platformu, která pomůže situaci zmapovat. Mezi nimi je i Raiffeisenbank.

Jaká je skutečná uhlíková stopa Česka? Jakým způsobem ji vůbec firmy z různých oborů mají měřit, aby mohly přistoupit na její snižování? A jak se bude firmám dařit emise CO2 snižovat?

I na tyto otázky chce dávat odpovědi unikátní platforma, která spojuje řadu vedoucích firem z několika odvětví české ekonomiky. Cíl je jasný: napomoci firmám zmapovat situaci a pomoci jim realizovat přechod k udržitelnějšímu provozu. První komplexní zpráva nazvaná Carbon Tracker 2022 bude zveřejněna již na přelomu května a června.

Cílem reportu Carbon Tracker je sledovat ambici na omezení produkce CO2 u největších firem v ČR, motivovat klíčové hráče v české ekonomice ke startu projektů, které přispívají k udržitelnosti a ochraně klimatu, a pomoci s jejich realizací.

Autorem přehledu je nově založené sdružení Climate & Sustainable Leaders Czech Republic čítající 13 zakládajících společností z oboru financí, telekomunikací, poradenských a právnických firem i specialistů na redukci CO2. Mezi nimi i Raiffeisenbank.

Ve správní radě zasedají renomované osobnosti, které se dlouhodobě věnují tématům udržitelnosti a ESG. Naši banku zde reprezentuje Petr Fiala, Head of Trade Finance & Factoring.

„Založení Climate & Sustainable Leaders Czech Republic a participace na projektu Carbon Tracker je pro nás logickým krokem v našich aktivitách v oblasti ESG. Vnímáme, že je potřeba začít o těchto tématech veřejně diskutovat a aktivně se zapojit do pomoci našim klientům realizovat jejich přechod k udržitelnějšímu provozu. Pro odpovědnou banku je tato dlouhodobá přidaná hodnota vnímána jako jeden z primárních cílů. Naší snahou je a bude pozitivně motivovat a podporovat klienty v tom, aby byli sami aktivní a zapojili se do projektů jejichž cílem je snižování uhlíkové stopy. Jsme připraveni jim poskytnout odbornou expertízu a najít řešení, které bude dávat smysl z ekonomického hlediska a zároveň přispěje k udržitelnosti jejich podnikání,” říká Petr Fiala, Head of Trade Finance & Factoring v Raiffeisenbank a zároveň člen správní rady spolku Climate & Sustainable Leaders Czech Republic.

Detailní informace o celém projektu jsou k dispozici