Raiffeisenbank spustila zakládání účtů pro firmy online

16. 4. 2024

Raiffeisenbank umožňuje od poloviny března právnickým osobám zakládat účty online. Funkcionalita je odpovědí na zpětnou vazbu od klientů, kteří preferují možnost zakládat účty z pohodlí domova bez nutnosti návštěvy pobočky. Proces sjednání účtu zabere méně než 10 minut.

Online proces je dostupný pro nové i stávající klienty Raiffeisenbank. Klienti nyní mohou online založit účty pro vybrané právní formy i s využitím BankiD, což je možnost eliminující potřebu odesílání ověřovací platby či skenování dokumentů.

K dispozici online jsou právnickým osobám všechny aktuálně nabízené typy účtů pro podnikatele.

„Digitalizace procesů bankovního onboardingu je dlouhodobý trend. Vidíme silnou poptávku po možnosti online zakládání účtů pro firmy, zejména ty s jednoduchou strukturou. Více než 90 % žádostí přichází od firem s jedním jednatelem
a jednoduchou vlastnickou strukturou," říká Petr Šíma, manažer digitálních akvizic
a prodejů Raiffeisenbank.

Online proces založení účtu je velmi efektivní a průměrná žádost je zpracována za méně než 10 minut. Služba je navržena tak, aby byla co nejsnazší a co nejvíce přístupná pro klienty zakládající účet jednoduché společnosti s ručením omezeným. Právě tuto skupinu je banka schopna obsloužit plně online.

Více informací