Novým předsedou Asociace factoringových společností ČR je Petr Fiala z Raiffeisenbank

9. 5. 2023

Na volební valné hromadě členů Asociace factoringových společností ČR byl novým předsedou na funkční období dvou let s platností od 1. 5. 2023 zvolen Petr Fiala, Head of Trade & Export Finance | Factoring | ESG v Raiffeisenbank.

„Zájem o factoring v České republice se zvýšil v roce 2022 o více než 20 procent a ve dvouletém srovnání dokonce o více než 50 procent. Zatímco v roce 2020 postoupily domácí firmy společnostem sdruženým v AFS pohledávky v objemu 184 miliard korun, v roce 2022 už to bylo 286 miliard korun,” říká Petr Fiala, ředitel divize exportního, obchodního financování a factoringu Raiffeisenbank.

Členy Asociace factoringových společností ČR jsou přední české firmy poskytující odkup pohledávek z podnikatelské činnosti – Raiffeisenbank, Factoring KB, ČSOB Factoring, Factoring České spořitelny, UniCredit Factoring a Bibby Financial Services a dále pak komerční pojišťovny Atradius, Coface, Credendo a Allianz Trade.