zavřít panel

Víte, že přes vyhledávání najdete i pobočky?
Stačí zadat město nebo adresu.

Možná, že hledáte...

Raiffeisenbank spouští projekt pro děti, finanční gramotnost je učí v Minecraftu

10. 10. 2024

Děti si díky projektu od Raiffeisenbank nově vyzkouší gamifikovanou metodu výuky finanční gramotnosti. V prostředí Minecraft Education budou plnit úkoly, které je mají obeznámit s fungováním úroků, rozpočtu nebo kybernetickou bezpečností. Hra je určena pro školní výuku i pro individuální využití doma.

Raiffeisenbank jako první banka v Česku spouští projekt na podporu vzdělávání v oblasti finanční gramotnosti a kyberbezpečnosti v prostředí Minecraft Education. Dětem má toto herní rozšíření pomoci lépe vstřebat informace z finančního světa, a to vše v českém jazyce.

Hra „Moje finanční dobrodružství“ je určena především pro děti ve věku od 8 do 15 let a spojuje zábavu s učením finančních dovedností. Čtyři minihry, které mají hráče těmto schopnostem naučit, kombinují témata úrokových sazeb, rozpočtu a spoření, kybernetické bezpečnosti a hodnoty peněz.

„Výuka v prostředí hry Minecraft je opravdu zábavná a moderní forma podpory finanční gramotnosti a kybernetické bezpečnosti. Nakládání s penězi, získávání zdravých finančních návyků a kybernetická bezpečnost jsou totiž pro děti a teenagery jedny ze zásadních dovedností, které hrají v jejich dospělém životě klíčovou roli. S radostí proto představujeme tuto hru a věříme, že se bude dětem líbit,“ hodnotí projekt Michal Putna, Sustainability Officer v Raiffeisenbank.

Hra Minecraft byla vybrána především pro svoji oblíbenost mezi dětmi a pro svůj potenciál učit složitá témata zábavnou formou. Toto její rozšíření je konkrétně určeno převážně pro výuku ve třídách, kde učitelé fungují jako moderátoři. Samozřejmě je však možné si hru spustit i individuálně doma, zapotřebí je instalace Minecraft Education Edition a licence MS Office 365.

Více informací naleznete na webu Škola hrou: Minecraft | Raiffeisenbank.