zavřít panel

Víte, že přes vyhledávání najdete i pobočky?
Stačí zadat město nebo adresu.

Možná, že hledáte...

Rovné pracovní příležitosti pro všechny. Raiffeisenbank podporuje zdravotně znevýhodněné zaměstnance a ty, kteří o někoho pečují

26. 6. 2024

Raiffeisenbank nabízí výhody pro zaměstnance se zdravotním postižením a znevýhodněním, stejně jako podporu pečujících osob. Rovné příležitosti a vhodné podmínky mají podpořit férové a respektující pracovní prostředí, kde se různým lidem pracuje stejně dobře. Mezi benefity patří více volna, finanční příspěvek na zdravotní péči i flexibilní pracovní doba.

Vhodnými podmínkami a novými benefity Raiffeisenbank podporuje kolegyně a kolegy, kteří mají specifické potřeby, a pomáhá jim tak alespoň trochu usnadnit život. Raiffeisenbank se nyní zaměřila na dvě oblasti zlepšení, a to podporu lidí se zdravotním postižením a znevýhodněním, a podporu pečujících osob. Podpora diverzity v pracovním prostředí navíc dává prostor pro různorodost názorů. Férovost, kreativita a inovace, které z těchto příležitostí plynou, jsou v této oblasti klíčovými pro další rozvoj.

Zaměstnanci Raiffeisenbank, kteří jsou zdravotně znevýhodněni, získají v rámci benefitů dva dny placeného volna ročně navíc, dva tisíce korun do benefitního systému nad rámec běžného příspěvku, slevy na zdravotní pomůcky, nebo třeba účast na tematických workshopech. Ten poslední se zaměřoval na to, jak se může zdravý člověk vcítit do nevidomé osoby a tím jí ulehčit život, ale také na to, jak lze nevidomým pomoci a v jakých situacích je vhodný určitý typ asistence.

Druhou skupinou, kterou chce banka podpořit, jsou pečující osoby. Časově a fyzicky zorganizovat práci a péči o blízkého člena rodiny může být velice náročné, Raiffeisenbank proto nabízí férový přístup od nadřízeného i celého týmu a možnost využití flexibilní pracovní doby nebo úvazku dle možností zaměstnance. Také slevové nabídky na míru i webináře s psychology a specialisty jsou součástí tohoto benefitního programu.

„Někdy se na situace, které v životě přicházejí mnohdy nečekaně, nemůžete připravit předem. V Raiffeisenbank se řídíme tím, že u nás je to o nás všech, takže logicky podporujeme rovné pracovní příležitosti a umožňujeme našim lidem růst bez ohledu na věk, pohlaví, názory nebo životní situaci. Spolu vytváříme prostředí, kde se různým lidem pracuje stejně dobře. Mezi zaměstnanci jsme dělali anketu o tom, co by jim pomohlo, a plánujeme nabídku možností rozšířit,“ říká Tereza Králová, Head of Employer Brand & People Processes.

Celkově v Raiffeisenbank využívá flexibilního úvazku přes 8 % kolegyň a kolegů. Převládají mezi nimi rodiče malých dětí, studenti a právě pečující, jejichž zájem o zkrácené úvazky průběžně roste.